Η σανσιβέρια χάνει τα φύλλα της. Τι να κάνω;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΗ σανσιβέρια χάνει τα φύλλα της. Τι να κάνω;
Πέγκυ ρωτήθηκε πριν από 12 μήνες

Καλησπέρα σας! Έχω μια σανσιβέρια έναν χρόνο ακριβώς και δυστυχώς από τότε δεν έχει αναπτυχθεί καθόλου ίσα ίσα εδώ και 3 μήνες άρχισε να χάνει τα φύλλα της και ένα από τα δύο μέρη της και τώρα έχει μείνει μόνο το ένα με 2 φύλλα! Πρόσφατα το μεταφυτεψα από μια σχετικά μεγάλη γλάστρα που την είχα σε μικρότερη και συνειδητοποίησα ότι η ρίζα της είναι τόσο μικρή όσο ήταν στην αρχή! Δεν ξέρω αν σώζεται!

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 11 μήνες

Καλησπέρα Πέγκυ.
Μπορεί να σωθεί η σανσιβέρια αρκεί να την έχεις σε μέρος με αρκετή υγρασία και όχι με απευθείας ηλιακό φως για να αποκτήσει ρίζα. Επίσης, θέλει φυτόχωμα που να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση με υψηλή περιεκτικότητα σε άμμο. Μπορείς να την ποτίσεις και με υγρό λίπασμα φυκιών που βοηθά στην ταχύτερη ριζοβολία του φυτού. Δες περισσότερες λεπτομέρειες για την φροντίδα της σανσιβέριας στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Πέγκυ απαντήθηκε πριν από 11 μήνες

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στο μήνυμά μου! Θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερωτηση! Έχω διαβάσει ότι δεν θέλει πολύ υγρασία το συγκεκριμένο φυτό γιατί σαπιζουν να φύλλα του! Ωστόσο, λόγω του προβλήματος λέτε ότι θα ήταν καλύτερα να βρίσκεται σε χώρο με περισσότερη υγρασία?! Ευχαριστώ!

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 11 μήνες

Καλημέρα Πέγκυ.
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, απλά για 2 εβδομάδες μετά την μεταφύτευση καλό να έχει σχετική υγρασία για να ριζώσει καλύτερα η σανσιβέρια.