εικόνα

Τα Μυστικά του Κήπου

Αγαπητοί Φίλοι

Η ιστοσελίδα αυτή είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα φυτά, τα λουλούδια, τα δέντρα και τα κηπευτικά. Δημιουργήθηκε για να μοιραστούμε μαζί σας τα μικρά και μεγάλα Μυστικά του Κήπου.

Απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να κάνετε το πρώτο σας βήμα στην κηπουρική, αλλά και στους πιο έμπειρους που θέλετε να μάθετε περισσότερα. Είτε έχετε λίγες γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, είτε ένα μικρό λαχανόκηπο στην ύπαιθρο, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με οδηγίες, συμβουλές και πληροφορίες.

Με σεβασμό στην επιστημονική γνώση και στην εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταφέρουμε, είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές της οικολογικής γεωργίας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της αστικής κηπουρικής στο πλαίσιο μιας αμεσότερης επαφής του σύγχρονου ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Είμαστε στη διάθεση σας για απορίες, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει καλύτερους και πιο χρήσιμους.

Με εκτίμηση,
Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.

εικόνες

Ο Κώστας Λιονουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης, ανάμεσα σε ελιές και αμπέλια. Αγάπησε τα φυτά και τη φύση από μικρός και έκανε σκοπό της ζωής του να συμβουλεύει τους ανθρώπους για την τέχνη των καλλιεργειών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Zει σε έναν βιολογικό ελαιώνα μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά και από το 2010 διατηρεί εξειδικευμένο γεωπονικό κατάστημα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες καλλιεργητές. Είναι συνιδρυτής του “Πράσινου Σχολείου”, μιας εθελοντικής ομάδας περιβαλλοντικών δράσεων για παιδιά με έδρα την Κρήτη.