εικόνα

Τα Μυστικά του Κήπου

Αγαπητοί Φίλοι

Η ανάγκη δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας ξεκίνησε από τη διάθεση μας να σας μεταδώσουμε την αγάπη μας για τα φυτά, τα λουλούδια και τις καλλιέργειες, και να σας αποκαλύψουμε τα μικρά και μεγάλα Μυστικά του Κήπου.

Η ιστοσελίδα αυτή, απευθύνεται σε όλους εσάς, από πρωτάρηδες που θέλετε να κάνετε το πρώτο σας βήμα στον κήπο μέχρι τους πιο έμπειρους που θέλετε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας. Είτε έχετε λίγες γλάστρες με λουλούδια στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, είτε ένα λαχανόκηπο στα προάστια της πόλης, είτε ένα μικρό περβόλι σε ένα μακρινό χωριό, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Με σεβασμό στην επιστημονική γνώση και στην εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταφέρουμε, είμαστε δεσμευμένοι στην οικολογική συνείδηση, στη βιολογική γεωργία και στην αειφορία στο πλαίσιο μιας αμεσότερης επαφής του σύγχρονου ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Είμαστε στη διάθεση σας για απορίες, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει καλύτερους και πιο χρήσιμους.

Με εκτίμηση
Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.

εικόνες
-
Ξεκίνημα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης, ανάμεσα σε ελιές και αμπέλια. Αγάπησα από μικρός τα φυτά και τη φύση κι έκανα σκοπό ζωής να συμβουλεύω τους ανθρώπους για τη τέχνη των καλλιεργειών.

-
Σπουδές

Aποφοίτησα από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

-
Επαγγελματική Πορεία

Εργάστηκα ως γεωπόνος τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Από το 2010 διατηρώ γεωπονικό κατάστημα, στα Χανιά της Κρήτης, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές.

-
Αρθρογραφία

Αρθρογραφώ για θέματα κηπουρικής στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», στην ιστοσελίδα bostanistas.gr και παρουιάζω ενότητα κηπουρικής σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Νέας Τηλεόραση Κρήτης.

-
Εθελοντισμός

Είμαι συνιδρυτής του Πράσινου Σχολείου, μιας εθελοντικής όμαδας με περιβαλλοντικές δράσεις δημόσιου χαρακτήρα που απευθύνοται σε παιδιά και έδρα την Κρήτη.

-
Ενδιαφέροντα

Μένω σε έναν βιολογικό ελαιώνα μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά και καλλιεργώ κηπευτικά και αρωματικά βότανα. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την κεραμική φτιάχνοντας πήλινα γλαστράκια.