εικόνα

Τα Μυστικά του Κήπου

Αγαπητοί Φίλοι

Η ιστοσελίδα αυτή είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα φυτά, τα λουλούδια, τα δέντρα και τα κηπευτικά. Δημιουργήθηκε για να μοιραστούμε μαζί σας τα μικρά και μεγάλα Μυστικά του Κήπου.

Απευθύνεται σε όλους εσάς, από πρωτάρηδες που θέλετε να κάνετε το πρώτο σας βήμα μέχρι τους πιο έμπειρους που θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αστική κηπουρική και την οικολογική γεωργία. Είτε έχετε λίγες γλάστρες με λουλούδια στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, είτε ένα λαχανόκηπο στα προάστια της πόλης, είτε ένα μικρό περιβόλι σε ένα μακρινό χωριό, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Με σεβασμό στην επιστημονική γνώση και στην εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταφέρουμε, είμαστε δεσμευμένοι στην οικολογική συνείδηση, τη βιολογική γεωργία και την αειφορία στο πλαίσιο μιας αμεσότερης επαφής του σύγχρονου ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Είμαστε στη διάθεση σας για απορίες, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει καλύτερους και πιο χρήσιμους.

Με εκτίμηση,
Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.

εικόνες

Ο Κώστας Λιονουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης, ανάμεσα σε ελιές και αμπέλια. Αγάπησε τα φυτά και τη φύση από μικρός και έκανε σκοπό της ζωής του να συμβουλεύει τους ανθρώπους για την τέχνη των καλλιεργειών. Aποφοίτησε από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως γεωπόνος στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, ενώ από το 2010 διατηρεί γεωπονικό κατάστημα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές. Είναι συνιδρυτής του “Πράσινου Σχολείου”, μιας εθελοντικής ομάδας με περιβαλλοντικές δράσεις δημόσιου χαρακτήρα για παιδιά με έδρα την Κρήτη. Ζει σε έναν βιολογικό ελαιώνα μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, όπου καλλιεργεί κηπευτικά και αρωματικά βότανα.