εικόνα

Αντιμετωπίστε τα σαλιγκάρια στον κήπο

σαλιγκαρια_κηπου1305_logo

Αντιμετωπίστε τα σαλιγκάρια στον κήπο

Τα σαλιγκάρια αποτελούν ένα από τους πιο σημαντικούς εχθρούς των φθινοπωρινών καλλιεργειών. Με τις πρώτες βροχές ή πρωινές υγρασίες τους φθινοπωρινούς μήνες,  τα σαλιγκάρια κάνουν εξόρμηση και κατατρώνε μαρούλια, λάχανα, κουνουπίδια και μπρόκολα. Η μπύρα αποτελεί αποτελεσματικό βιολογικό όπλο παγίδευσης των σαλιγκαριών και περιορισμού του πληθυσμού τους.

 

Μέθοδος καταπολέμησης

Συγκεκριμένα, τοποθετήσετε άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι, τα οποία παραχώνετε στο χώμα ώστε το χείλος τους να είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Προσθέστε μπύρα της αρεσκείας σας , χωρίς πολύ αφρό, και  τοποθετήστε σε μικρή απόσταση από τα φυτά κομμένα μαρουλόφυλλα για να ολοκληρωθεί το δόλωμα. Τα σαλιγκάρια προσελκύονται από τις χημικές αναθυμιάσεις που απελευθερώνονται μετά από τη διαδικασία της ζύμωσης κι έτσι πολύ σύντομα  θα αρχίσετε να μαζεύετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

 

Επίσης, εναλλακτικά,  μια οικολογική αντιμετώπιση των σαλιγκαριών είναι η τοποθέτηση στάχτης γύρω από τα φυτά σας ώστε να δημιουργήσετε ένα φυσικό «τείχος» το οποίο θα εμποδίσει τα σαλιγκάρια. Τέλος άλλη μια βιολογική μέθοδος είναι η τοποθέτηση βιολογικού λιπάσματος φωσφορικού σίδηρου γύρω από τα φυτά.

 

Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.

Πρόσφατα Σχόλια: (2)

σχολιαστής
ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ HELLAS Νοέμβριος 16, 2016

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ
ΧΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΜΠΡΑΒΟ !! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
ΘΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!

Σχολιάστε
    σχολιαστής
    Kostas Lionoudakis Νοέμβριος 17, 2016

    Ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρρυντικά λόγια και τις παρατηρήσεις. Τα Μυστικα του Κήπου θέλουν να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο ενημέρωσης σε θέματα κηπουρικής και γεωπονικού ενδιαφέροντος

    Σχολιάστε

Σχολιάστε

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *